Kiilasi eteen ulko-ovella
vaati jo eteisessä tarjoilijaa tuomaan listan.
Vilkaisi nenänvarttaan pitkin nurkkapöytiin
asteli varmoin, kuuluvin askelin
valmiiksi katettuun pöytään.
Tilasi a la carte-listalta
parasta ja paljon.
Sanoi,
että varaa kyllä on.
Valitsi tarkkaan viinit ja aperitiivit,
alkupalat ja salaatit, yrttivoit ja patongit.
Tarkisti alkuperämaat ja vuosikerrat,
viinikin vaihtoi kolmeen kertaan
ja silti.
Viini muuttui etikaksi,
Aperitiivi oli liian makeaa, salaatti nahistunutta,
alkupalat näyttivät epäilyttäviltä ja leipä haisi homeelta.
Pääruuassa oli liian vähän tätä ja liian paljon tuota.
Mutta nurkkapöydässä hymyiltiin ja skoolattiin
haettiin seisovasta pöydästä mitä haluttiin,
otettiin sellaistakin, mistä ei tiedetty mitä se oli.
Syötiin hyvillä mielin. Osattiin olla tyytyväisiä.
Muistettiin kiittää lähtiessä.
Oltiin kylläisiä.