Naisen nauru ja kanan laulu ei tiä hyvää.

Toisille nauraminen vaatii jo asennetta. Se kun ei ole sama miten toisille nauraa. Itselleen voi naureskella miten sattuu, sen syvällisemmin miettimättä millaisella sävyllä nauraa. Senkun vaan hekottaa. Mutta toisille...

Toisille ei voi nauraa ihan noin vaan. Lähtökohtana voidaan pitää sitä, että porukan ulkopuoliselle on kaikkein helpointa nauraa. Lisäksi vastakkaista sukupuolta olevalle on helpompi nauraa kuin omaa sukupuolta edustavalle. (Valitettavasti minulta pääsee joskus vahingossa spontaani naurunpyrskähdys johon en ehdi asennoitua -naurun kohteen sukupuolesta riippumatta. Yritän päästä siitä eroon.)

Ennen toiselle nauramista on ensimmäiseksi arvioitava onko kyseinen henkilö nauramisen arvoinen. Kaikenlaista tyhjännauramista kun tulee jokatapauksessa välttää. Jotkut ovat kuitenkin niin kunnostautuneet tässä naurettavuusasiassa, että heille suorastaan pitää nauraa, tekevät he mitä tahansa -tai ovat tekemättä. Epävarmoissa tapauksissa on parasta odottaa hetken ja katsoa miten toiset reagoivat. Jos muut nauravat, silloin voi nauraa mukana.

Toisille nauramisessa on tärkeää myös se miten naurat. Pääsääntönä voidaan pitää, että mitä useampi nauraja, sitä kovemmin on naurettava. Naurun voimakkuuteen vaikuttaa myös miten naurettavaksi naurun kohde on arvioitu. Porukalla nauraessa naurun kesto määräytyy yleensä isoäänisimmän naurajan mukaan. Paras tapa on nauraa täsmälleen niin kauan kuin isoäänisin nauraja. On suorastaa epäkohteliasta lopettaa toiselle nauraminen kesken kaiken.

Ennen toiselle nauramista pitää myös päättää millä sävyllä haluat nauraa, esimerkiksi vahingoniloisesti, pilkallisesti, halveksuen, vähätellen yms. Klassinen moka toiselle nauramisen saralla on, että liian pilkallinen nauru kalahtaakin omaan nilkkaan, ja sinusta tuleekin yllättäen naurun kohde. Toisille nauramisen harjoitteluvaiheessa monet sortuvat siihen, että nauravat liian hyväntahtoisesti. Tämä virhe kyllä korjaantuu sitkeän harjoittelun myötä.

Rohkeasti kokeilemaan! Turvallisinta on aloittaa harjoittelu nauramalla esimerkiksi vanhuksille. Valitse yksinäinen kohde riittävän kaukaa omasta elinpiiristäsi. Näin voit varmistaa, että et menetä kasvojasi ystäviesi silmissä väärinnauramalla. Vasta myöhemmässä vaiheessa voit siirtyä esimerkiksi nettiin keskustelupalstoille, harjoittelemaan ryhmässä toisille nauramista.

Suurin ja pahin moka mitä voit toisille nauramisessa tehdä on se, että unohdat nauraa toiselle vaan nauratkin hänen kanssaan. Nauramisiin :P

 

Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa .

Nauru nuorentaa, rakkaus kaunistaa.

Mies se tulee räkänokastakin vaan ei tyhjän naurajasta.